Všetko je často úplne inak ako je

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

veď všetci sme len ľudia

Robíme všetko pre potreby ľudí!

To viete, kým nie je človek na prvom mieste, ani jeho volený zástupca nemôže kráčať vpred. Však dôležité je, aby potreby ľudí boli také, aké zvolíme my!

Že bolo včera maslo za euro a dnes je o päťdesiat centov drahšie?

Nie, nemôžme presvedčiť človeka, že to je nutné a dobré pre hospodárstvom región, nás a že bola zlá poľnohospodárska sezóna a treba s tým žiť.

Tomu človek nerozumie a nepočúva to.

Treba človeka presvedčiť, že maslo za euro päťdesiat je ešte v akcii, a teda podstatne lacnejšie, než bolo pred pol rokom.

Verte, neverte, funguje to.
Ak sa vie, ako na to.

No čo čo? A pokračujme pekne v tom istom princípe. Je jasné, že ani žiadne výberové konanie nemôže vyhrať najlacnejšia ponuka, ale najvyššia.

Každý kamoš v politike má predsa nejakého najlepšieho kamaráta, ktorého treba podporiť. V politike vás totiž veľmi jednoducho vymenia!

To viete, ľudí síce jednoducho presvedčíte o tom, že maslo je dnes najlacnejšie než kedy v histórii, ale v rámci vrodenej závislosti na závisti priemerného občana nie je možné, aby vám trpeli poslanecký blahobyt pridlho. Obzvlášť ak si chcete pekne v pokoji užiť blahobyt nahonobený z nejakého úspešného tendra, s ktorým sa s dobrým priateľom po bratsky rozdelíte a pritom si hovoríte: „No čo i tých 50 kilometrov novej cesty navyše určite niekoho poteší.“ To je pocit! Dobrý, nie?

Nie je predsa nutné tešiť ďalšími päťdesiatimi! Mohlo by to byť podozrivé!

Veď ani naši predchodcovia vo funkciách nezvládli viacej.

A pozrite sa na to, ani vo fabrike sa v kolektíve nesluší trhať normy ak ste platení od toho, či ju plníte. Je totiž známe, že v momente ako sa norma začne pravidelne prekračovať v rámci chuti po väčšom zárobku, tak sa v rámci zachovania platovej rovnováhy norma čo?
No zvýši!

Snáď si nemyslíte, že peniaze!
Je to skrátka prosté.
Takže treba myslieť na všetko.

No predstavte si, čo ak by ľudia, čo nás volia, dvihli normy nám?

Jáj, to by nás naši spravodlivo volení kamoši, čo prídu po nás veľmi nechválili a v prípade núdze by nám veru nedali vyhrať žiadny záchranný tendrík.

 
Človek vždy musí myslieť na zadné vrátka.
A samozrejme v prvom rade na potreby ľudí.

Nepriateľ sa dá zvládnuť dobre len vtedy, ak ho dobre poznáte,

 
 
 

glosy | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014